Fjärde raka hemmaförlusten för Timrå när SSK skrällvann

2:22 min

Tidigare topplaget i Hockeyallsvenskan, Timrå, fortsätter att dala i tabellen. På måndagskvällen vann SSK med 3-1.

Nästjumbon Södertälje avgjorde matchen i slutet av den tredje perioden genom Anton Holm som satte 3-1-målet med en minut kvar.

Målet skickade Holm upp i delad ledning i skytteligan med 21 fullträffar, lika många som Vita Hästens Rickard Palmberg.

– Jag är lite överraskad över segern, jag ska inte ljuga. Första perioden är bedrövlig från vår sida. Alla spelare förutom målvakten Alexander Sahlin, som storspelar, sitter kvar i bussen. Men vi rycker upp oss och lyckas få lite medstuds, säger Holm till Radiosporten.

Anton Holm menar själv att han även gjorde 2-1-målet, vilket i sådana fall skulle föra upp honom i ensam måltopp.

– Från min sida är det så. Men jag vet inte, man får dubbelkolla det nu. Huvudsaken är att vi vinner. Vi får se vad som händer, säger Holm.

Hemmalaget Timrå sköt 39 skott, men gjorde bara ett mål (JVM-spelaren Jonathan Dahlén) och tränare Roger Forsberg var besviken efter den fjärde raka hemmaförlusten.

– Jag har inte direkt något vettigt svar efter den här matchen. Jag tycker att vi har chanser för att göra mer än ett mål, men vi hittar inte nyckeln i dag heller. En tung hemmaförlust.

SSK är fem poäng bakom AIK ovanför kvalstrecket, med en match mer spelad. Timrå är tabellsexa, elva poäng upp till andraplacerade Mora.


Timrå-Södertälje 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Andra perioden: 0-1 (8.59) Henrik Nyberg, 1-1 (12.53) Jonathan Dahlén (Andreas Molinder, Jens Westin), 1-2 (17.32) Erik Ullman (Fredric Weigel, Victor Andersson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (18.59) Anton Holm (Fredric Weigel).

Skott: 39-26 (14-5, 9-12, 16-9).

Utv, Timrå: 4x2. Södertälje: 3x2.

Domare: Anders Sandahl, Filipstad.

Publik: 2 307.