Så svarar Destination Halmstads vd på kritiken

7:42 min

Ulf Andersson, före detta teaterchef, har skarp kritik mot Destination Halmstad och bolagets vd Johan F Lundberg. Så här svarar vd:n på kritiken.

– Min lön frystes, jag blev uppmanad att söka andra jobb och jag fick betala ett julbord för personalen själv. Och när jag var sjukskriven försökte han ta sig in i min journal, berättar Ulf Andersson. 

Nu svarar Destination Halmstads vd på kritiken. 

– När det gäller till exempel att Ulf fick betala en jullunch själv är det inga konstigheter, för vi hade tagit ett ledningsbeslut om att vi inte ska ta internrepresentation, säger Johan F Lundberg och fortsätter:

– Och när det gäller kontakt med läkare, stämmer det att jag ville ha kontakt med läkaren i rehabutredningen av Ulf när han var sjukskriven. Vi hade inte pratat med läkaren på fem månader, och jag ville fråga läkaren om läget och så vidare. Men jag har absolut inte begärt ut några sjukjournaler, för det får man inte. 

Johan berättar att han i september försökte få tag på Ulfs läkare, men när han inte fått svar gick han in på 1177 för att försöka få kontakt med läkaren. 

– Då ringde läkarsekreteraren tillbaka och sa att läkaren inte ville prata med mig för att han blivit förbjuden av Ulf, säger Johan F Lundberg. 

Läs mer: Fd teaterchef: Vd sökte efter min sjukjournal

Vad säger du om anklagelsen att Ulf säger att ni har frusit hans lön under en period? 

– Jag har aldrig frusit en lön under min tid på Destination Halmstad. Ulf har fått en lägre löneökning under ett år, säger Johan F Lundberg. 

Kulturförvaltningen ser gärna att Ulf är kvar – vad tänker du om det? 

– Om Halmstads teater bara hade varit ett kulturhus har jag full förståelse för det, men vi har inte det uppdraget, säger Johan F Lundberg. 

Texten uppdateras