Sommar och skräck får det att kittla i filmen "Rum 213"

1:12 min

Författaren Ingelin Angerborns succérysare "Rum 213" blev vald till årets 9-12 årsbok av bokjuryn 2011 och när Lilla filmfestivalen i Göteborg startar imorgon är det premiär för filmen som bygger på den populära boken.

Wilma Lundgren och Ella Fogelström spelar Elvira och Meja som delar rum med Bea (Elena Hovsepyan) på sommarkollo då det börjar hända konstiga saker på i rummet de bor i. Saker försvinner och flera tycker sig se en flicka komma fram om nätterna.

Wilma Lundgren och Ella Fogelström tror att det är blandningen i filmen som gör berättelsen så kittlande.

– Det är lite övernaturligt inblandat med vardagen på kollo, säger Wilma Lundgren som spelar Elvira.

– För tar man bara övernaturligt blir det som fantasi, men blandar man med vardagliga aktiviteter så känns det lite mer äkta, säger Ella Fogelström som spelar Meja.

Båda hade läst boken av Ingelin Angeborn innan det blev tal om film och gillade den mycket. Och de hade lätt för att identifiera sig med de olika rollerna.

Filmen spelades in i somras och det blev lite som att vara på kollo när alla i filmteamet, skådespelare och statister åt mat tillsammans och umgicks.

Vad var svårt att göra i filmen?

– När man väl var på inspelningen var det inte läskigt för vi såg ju kameran och (regissören) Emelie och så... säger Wilma Lundgren.

– Så det svåra var att få fram de starka känslorna så att det ser häftigt ut för kameran, fyller Ella Fogelström i.

– Man måste verkligen överdriva, säger Wilma Lundgren. 

– Även om det känns konstigt så ser det ju bra ut på filmen, säger Ella Fogelström.

"Rum 213" har premiär i hela landet 24 februari.