Journalistiken som du inte kan göra själv - ännu

Om Digitala insatsstyrkan

53 min

Har du en idé men saknar verktygen, specialkompetensen eller projektledningen? Det är därför vi finns! Vi både pitchar till och tar emot önskemål från redaktioner om journalistik som inte ännu går att göra på egen hand.

Mer om oss: Camilla; Eric; Niklas; ElinMarcusMaksim och Yasmine.

Digitala insatsstyrkan är ett tvärfunktionellt projekt för redaktionsnära utveckling med mobilen först - där programmering behövs för journalistiken, där finns vi!
Vårt uppdrag är att tillsammans med Sveriges Radios redaktioner:

    • Researcha: Vi kan hjälpa till att ta fram agendasättande nyheter genom research, inhämtning och bearbetning av data från API:er eller andra källor som behöver digital bearbetning vid kartläggningar, granskningar och regionala jämförelser.

    • Interagera: Göra det lättare för publiken att vara interaktiva och medskapande i vår journalistik vid allt från crowdsourcingar till utesändningar eller evenemang, via mobil, sajt och sociala medier, hopknutet med FM.

    • Presentera: Göra journalistiken mer begriplig och lockande för vår publik, bland annat genom visualiseringar, paketering och smart grafik.

  • Produktionsleda: Vill du genomföra en crowdsourcing men det känns övermäktigt att samordna den själv? Vi kommer in och gör det med er!

  • Facilitera: Ser vi att flera redaktioner vill göra samma sak så kan det hända att vi tar fram tillfälliga verktyg som kan hjälpa flera på en gång, exempelvis vår SR-version av WNYC:s audiogram.

Twitter: @InsatsstyrkanSR

Facebook: https://www.facebook.com/digitalainsatsstyrkan

Instagram: https://instagram.com/digitalainsatsstyrkan

E-post: digitalainsatsstyrkan@sverigesradio.se