JUST NU: SHL-fest i Sportextra

Det är torsdag och klassiskt Hockeysportextra väntar i P4 ikväll. Vi är på plats på kvällens sex matcher i SHL.

Frölunda-Skellefteå

En repris på SM-finalserien från förra säsongen. Frölunda har 14 (!) raka segrar på hemmaplan. Även Skellefteå har fin form, de har vunnit 11 av de 15 senaste matcherna. Frölunda har vunnit båda inbördes mötena tidigare under säsongen.

Referent: Christian Olsson och Kristofer Ottosson

Rögle-Malmö

Skånederby med två formsvaga lag. Rögle har sex raka förluster och kommer allt närmare kvalspel. Malmö har tre raka förluster och har tappat sin topp 6-placering. Malmö har vunnit de två tidigare derbyna under säsongen. Båda med uddamål.

Referent: Andreas Matz

Färjestad-Luleå

Det här blir första mötet av två mellan lagen på tre dagar. Båda lagen är på väg att komma ut ur tunga svackor. Färjestad slog senast Malmö på bortaplan med 3-2 och det var även Malmö som Luleå bortabesegrade senast, 2-1 efter övertid. Färjestad har haft flera spelare sjuka i januari, men de flesta är nu tillbaka.

Referent: Mats Fagerström

Leksand-Linköping

Leksand har två raka förluster, men de har kommit på bortaplan. Hemma har man två raka segrar och laget har häng på lagen ovanför kvalstrecket. Linköping blir då en tuff motståndare då Linköping har fem raka segrar. Linköping har vunnit säsongens två tidigare möten.

Referent: Magnus Wahlman

Djurgården-HV71

Två formstarka lag som möts. Båda har tre raka segrar. Djurgården jagar Luleå på sista slutspelsplatsen, fem poäng skiljer. HV71 ligger på fjärde plats och kan gå upp på tredje plats vid seger. HV71 har vunnit säsongens två tidigare möten. Djurgårdens Patrik Lundh är het, han har gjort poäng i sju av de åtta senaste matcherna.

Referent: Petra Svensson

Brynäs-Örebro

Två lag med svag form. Brynäs har tre raka förluster och Örebro har inte vunnit under ordinarie tid sedan första december. Tränarbytet verkar inte ha gett någon effekt. Brynäs har vunnit båda tidigare mötena under säsongen.

Referent: Pelle Marklund