Timrå bäst i Västernorrland

Timrås JVM-talang Jonathan Dahlén satte med sina båda mål press på Modo i "slaget om Västernorrland" i Örnsköldsvik. Och när Modo pressade på för att nå kvittering i tredje perioden var det Ludvig Nilsson, Jens Lööke och Jesper Dahlroth som gjorde målen som gav storseger med 5—1 i det hockeyallsvenska derbyt.

Modo tog ledningen genom Tobias Ericsson, men Dahléns båda mål i första perioden gav Timrå ett målmässigt övertag som blev så mycket större när Modo inte förmådde utnyttja sitt övertag i inledningen av sista perioden.

Det var tabellfemman Timrås första seger den här säsongen över länsrivalen – och den första under ordinarie tid på nio matcher.

– Fantastiskt kul att det lossnade. Bättre sent än aldrig. I dag var vi bra, vi kände att de inte åkte med oss, säger Timrås tränare Roger Forsberg till C More.

Modo har nu ett koppel lag bara en poäng bakom sig i kampen om en plats bland de åtta främsta. Bland dem Oskarshamn, som hade kraft att hämta in 1-3-underläge borta mot fyran Tingsryd och sedan vinna med 4-3 i förlängningen efter segermål av Manuel Ågren.

Tabelltvåan Bik Karlskoga lyckades efter vissa besvär besegra Västervik med 3-1.