Programledare: Mats Fagerström

Har bevakat över 25:e rallyn. Kan bli "gubbgrinig". Fråga bara det där italienska TV-teamet.

Vad är din roll under Svenska Rallyt?
– Jag kommer att se till att radiosportens minutrapporter i P4 blir x-tra fylliga både med info och ljud.

Hur många Svenska rallyn har du bevakat och vilket var det första?
– Har varit på SR sedan 1992 och började som frilans redan 1989. Ett Rally blev inställt och vid två tillfällen har jag varit på semester på andra sidan jordklotet. Kändes lite lustigt att följa rallyt via webben i badbyxor från Kambodja ena gången och från Thailand den andra gången.

Vilket är ditt roligaste/knasigaste rallyminne?
– Måste nog vara i mitten av 90-talet när ett burdust italienskt TV-team gjorde allt för att ”vara i vägen” så vi inte kom fram med mikrofonen till förarna. De hade en väldigt osmidigt sett till arbetssättet och beteendet kvinnlig reporter som ”alltid” skulle vara längst fram och ”alltid” vara i vägen.

– Till slut blev jag gubbgrinig,redan då ;-), skickade ut en armbåge som träffade kameramannen som i sin tur välte den kvinnliga reportern över ända, raklång, rätt ner i diket och ner i snövallen iförd stor päls och högklackade stövlar. Bra kläder där ;-) Hon sa säkert något trevligt till mig där och då, men jag bara skrattade. Kunde ju heller inte italienska så jag svarade henne på värmländska istället. Internationellt språk!

Varför ska man följa rallyt mer er?
– Hur ska du annars kunna följa rallyt till 100% om du antingen är i rallyskogen, på jobbet, i bilen eller vart du än befinner dig? Du får rallyt i helpaket som P4 Värmland erbjuder eller för att hålla dig uppdaterad enbart vilket P4:s minutrapporter ser till att du gör under rallyt.