Striderna i Ukraina fortsätter

1:33 min

Trots internationella uppmaningar om ett eldupphör fortsätter striderna kring staden Avdijevka. Samtidigt som offren för de senaste dagarnas hårda strider begravdes i Kiev kom rapporter om ytterligare dödade.

Fyra kistor omgivna av anhöriga, vänner och kamrater från den 72:a brigaden av ukrainska armén. Präster förrättade begravningsceremonin mitt på Majdan i centrum av Kiev och torget var fullt av människor som ville hedra Andrej, Vladimir, Dmitrio och Vladimir som dödades i helgen i Avdijevka.

Samtidigt fortsatte de hårda striderna och ytterligare dödsoffer rapporterades: 19 dödade hittills på fyra dagar.

Ett försök till eldupphör varade bara tre timmar under morgonen. Men bröts när elektriker försökte reparera ledningar i ingenmansland mellan ukrainska styrkor och de ryskstödda utbrytarna från Donetsk.

– Situationen är allvarlig med över 5 000 brott mot vapenvileavtalet Minsk, säger NATO:chefen Jens Stoltenberg, som manar Ryssland att utöva sitt inflytande på utbrytarna i Donetsk för att få slut på våldet. FN, EU och USA har också reagerat.

Men få i Avdijevka har velat lämna staden, trots att de erbjudits evakuering och trots att det saknas både el och värme i husen. De känner ingen panik, vi kommer överleva detta, sa en kvinna till ukrainska reportrar på plats.

Och i Kiev knäböjde människor framför kistorna och upprepade: "Hjältar dör inte".