Uttervägens hjältar tränar andra

6:09 min

Först tränades ett gäng från Uttervägens gruppbostad i Umeå att klara tävlingen Toughest - nu ska de träna andra med funktionshinder.

Slå på sandsäckar, burpees och cirkelträning står på agendan när gruppträning för funktionshindrade drog igång på Ersboda i Umeå i veckan. 

– Det här är det man har drömt om sen vi började träna ihop. Nu har vi fått det att funka, säger boendehandledaren Cecilia Brönemyr. 

Det är den personliga tränaren John Gröntvedt som tillsammans med personer från gruppboendet Uttervägen instruerar andra personer med funktionshinder i Umeå kommun. Under torsdagen hade ett tjugotal personer samlats för att vara med. 

– Det har gått bra hittills, vi var supernervösa och visste inte om det skulle fungera, men alla hittade rätt och kunde utföra övningarna. alla verkade också tycka att det var kul. 

Hur gick det för instruktörerna?

– Jag grät igår kväll efter träningen. Hjältarna har blivit så självständiga och de vågar stå på egen hand och instruera, säger Cecilia. 

Träningarna körde officiellt igång under onsdagen, men under torsdagen var det Utterhjältarna Jocke och Idas tur att vara instruktörer. 

– Det var kul, vi gjorde burpees. Det var fint att vara instruktör och jag vill göra det fler gånger, säger Hanna som var instruktör under onsdagen. 

– Jag har blivit gladare av att träna, det är coolt att vara instruktör, säger Joakim.