GW Persson: Springare förenklar i sitt Facebook-inlägg

0:19 min

Kriminologiprofessorn Leig GW Persson är kritisk till Örebropolisen Peter Springares utspel om vilka som begår brott. Och Springare ger svar på tal.

I SVT:s Veckans brott går Leif GW Persson hårt ut mot Örebropolisen Peter Springare och hans uttalande i sociala medier om hur han varje vecka får en mängd brottmål att utreda på sitt bort, och att så många brott enligt Springare begås av personer som är, vad Springare kallar, invandrade.

Läs mer om bakgrunden nedan.

GW Persson säger bland annat att om man läser Springares inlägg rakt upp och ner så får man uppfattningen att det är en SD-väljare man läser från.

– Åsikterna som han framför tyder starkt på det, säger Leif GW Persson i programmet Veckans brott.

Persson tycker dock att den bild som Springare får på sitt skrivbord när det gäller vilka som begår brott är rätt i sak, men att han inte sätter det i något sammanhang.

Han har ju fått mycket stöd för sitt inlägg?

– Ja, han har fått många nya konstiga sängkamrater. Och vill han ha dem så är det inte mitt problem, säger Persson till P4 Örebro.

Leif GW Persson berättar vidare för P4 Örebro att det som ligger på en polis bord ska stanna där tills dom kommer. Och att Peter Springare inte ger hela bilden.

Peter Springare har svarat på sin Facebook-sida och skriver följande:

"Nej GW, jag behöver inte hålla käften om vad för brott som ligger på mitt skrivbord.Däremot skall jag hålla käften om innehållet och omständigheterna och identiteterna på de inblandade."