Ännu ett dödsfall på asylboende

1:07 min

Bara dagar efter dödsfallet på ett HVB-hem i Trollhättan har ytterligare ett dödsfall inträffat, den här gången på ett asylboende i Ed.

– Detta är en tråkig händelse som vi ser som ett misslyckande av olika instanser, säger Mikko Raudus, platschefen på asylboendet.

Det var när en polispatrull rutinmässigt passerade boendet i Ed under natten till onsdagen som de upptäckte den döde killen. Polisen misstänker inget brott.

– Vi har sett att killen har varit nedstämd en tid. Vi jobbar med att förhindra såna här händelser genom samtal och aktiviteter för att få en kontakt med personen i fråga och se hur de mår och kanske hinner man sätta in vård i tid, säger Mikko Raudus.

Han berättar att killen nyligen har fått sin ålder uppskriven och därmed blivit förflyttad från ett ungdomsboende till ett asylboende för vuxna.

Enligt platschefen Mikko Raudus ska Migrationsverket ha krisgrupp på väg och alla skolor har meddelat ensamkommande om händelsen.

– Vi tar det här mycket hårt, både boende och personal. Detta är en hemskt tragisk händelse och vi sörjer med hans familj.