Vänersborg tappade i slutet mot Vetlanda

2:07 min

IFK Vänersborg förlorade mot Vetlanda med 5-8 i bandyns Elitserie och IFK får fortsätta leta efter formen inför det stundande slutspelet.

Vänersborg tog ledningen med 1-0 redan i den fjärde minuten genom Sergei Lomanov och innan 20 minuter var spelade hade hemmalaget ökat på till 2-0 efter ett hörnmål från Joakim Hedqvist. IFK spelade ett lågt försvarspel, men såg ändå ut att ha kontroll på matchen, men efter två snabba kontringsmål, båda gjorda av Daniel Johansson såg den första halvleken ut att sluta oavgjort. VBK jobbade till sig en hörna i halvlekens sista sekunder och kunde efter en bra variant ta ledningen genom Toumas Mokko.

IFK fick en smakstart av den andra halvleken och Joakim Hedqvist kvitterade till 3-3. Sedan svängde det fram och tillbaka målmässigt och IFK hade ledningen med 5-4 fram till den 85:e matchminuten då Joakim Andersson kvitterade på straff för Vetlanda och sen var det gästernas match för hela slanten. Inom loppet av bara några minuter drog man ifrån till slutresultatet som blev 5-8.

– De gör mål på varenda anfall känns det som, det var inte bra sista tio minuterna av matchen, sa IFK Vänersborgs Emil Viklund efter matchen.

Vänersborg ligger på sjunde plats i tabellen.