Hårdare träning ska ge medalj i Paralympics: ”Tacklar reklamskyltar”

7:01 min

Mer och hårdare träning ska ge medalj i Paralympics för det svenska paraicehockey landslaget.
– Jag tränar själv genom att tackla reklamskyltar, säger Rasmus Lundgren.

Glöm begreppet kälkhockey – sedan i höstas heter sporten Para Ice Hockey och med ett år kvar till Paralympics i Sydkorea spirar en viss optimism i det svenska landslaget som kom åtta efter stora besvikelser i Sotji menar bland andra landslagspelaren Rasmus Lundgren

– Vi tränar bättre och har bättre moral, det var lite tufft när resultaten inte gick vår väg i Sotji men nu är det bättre säger Lundgren, som får medhåll av profilen Peter Ojala som bland annat tränar på egen hand i ishallen i Vänersborg genom att i full fart på kälken tackla vissa reklamskyltar.

– Folk som inte känner mig måste ju undra vad jag håller på med när jag kör in i sargen i 20 kilometer i timmen men det är det enda sättet att träna tacklingar skrattar Ojala.

Förbundskapten Jörgen Lundgren hade gärna sett att hans spelare kunde träna ännu mer och framförallt träna mer tillsammans.

Landslaget har knappa resurser och det blir inte många träningar tillsammans innan VM i Sydkorea i april som också är kval till Paralympics.

– Vi måste komma bland dom fem bästa för att vara säkra på en plats, det finns ett återkval i höst men givetvis vill vi vara klara så tidigt som möjligt menar Lundgren.

Förbundskaptenen hoppas på en klar förbättring jämfört med Vancouver och Sotji. Där slutade Sverige åtta två gånger i rad i sporten som en gång uppfanns i Sverige och som Sverige vann det första guldet i vid Paralympics i Lillehammer.

– En semifinalplats är en rimlig målsättning menar förbundskapten Lundgren och då blir det spel om medaljer.