Modos kostsamma publikras i hockeyallsvenskan: ”Tusen personer färre”

3:02 min

Före detta SHL-klubben Modo kämpar för att nå en slutspelsplats i hockeyallsvenskan.
Och samtidigt pågår en match om att få ekonomin att gå ihop.
– Vi har ungefär tusen personer färre än ifjol, säger klubbens ordförande Johan Widebro till Radiosporten.

Modo har haft en tuff säsong i hockeyallsvenskan. Laget är för närvarande utanför slutspelsplats på en elfteplats i tabellen efter 2-3-förlust hemma mot Västerås på måndagskvällen. 

Målsättningen är att ta sig tillbaka till SHL så snabbt som möjligt. Den stora utmaningen ekonomiskt ligger i hur kubben klarar det målet, det berättar Modos ordförande Johan Widebro.

– Utmaningen är ju hur det blir över tid. Är vi kvar i hockeyallsvenskan nästa säsong? Har vi gått upp? Stora frågor som väntar på svar, säger Widebro.

Har ni landat i den här känslan nu, av att åka ur SHL?

– Nej, det kan man nog inte landa i riktigt. Jag tycker att vi upptäcker nya saker varje dag att vi är i en lägre liga och kämpar med det. Vår målsättning är att gå upp så snart som möjligt, om inte i år så nästa år.

Modo toppar publikligan i hockeyallsvenskan med ett snitt på 3855 åskådare (före mötet med Västerås 13 februari). Björklöven är tvåa (3773) i publikligan. Men Modos ordförande hade förstås hoppats på ett högre publiksnitt i Ö-vik.

– Jag är nöjd och glad över alla som vill komma och titta på oss. Men vi har ungefär tusen personer färre som kommer och tittar på oss. Det motsvarar fem-sex miljoner kronor.

Det har spekulerats kring vem som ska ta över som sportchef i Modo framöver. Radiosporten frågar om Mikael Sundlöv, för närvarande i Karlskrona, är på gång till Modo.

– Jag kan tyvärr inte prata om några namn, oavsett om det är hans namn eller några andra. Vi jobbar på det och får se när vi blir färdiga med den rekryteringen, säger ordförande Johan Widebro.