Jonna Sundling och Ebba Andersson missar VM-genrepet i Otepää

1:21 min

Jonna Sundling missar helgens VM-genrep i Otepää. Den VM-uttagna svenskan är inte tillbaka efter sin febersjukdom.
Även JVM-drottningen Ebba Andersson missar tävlingen.
Men förbundskapten Rikard Grip är inte orolig inför VM.

Sundling fick feber under uppladdningslägret i Seiser Alm och var tvungen att avbryta lägret och åka hem. Nu är hon bättre i sin förkylning men inte tillräckligt bra för att tävla i helgens världscuptävlingar i Otepää.

– Hon har ju varit krasslig och är inte ordentligt igång än och därför kommer hon inte att åka, säger förbundskapten Rikard Grip till Radiosporten.

Han är inte orolig inför VM som börjar nästa vecka men säger samtidigt att det aldrig är positivt med en infektion så nära inpå ett mästerskap.

– Men jag ser fortfarande möjligheterna som väldigt goda att kunna vara med och prestera. Men just nu är det inte viktigt att tävla utan att komma igång och se hur mycket den här infektionen har påverkat henne. Det är det som påverkar hennes status och hennes VM-förberedelse allra mest, säger Grip.

Jonna Sundlings senaste tävling var SM i Söderhamn där hon vann guld i sprinten. Som bäst har hon varit fyra i världscupen den här säsongen.

Även Ebba Andersson, som tog två JVM-guld för ett par veckor sedan, missar genrepet, precis som Oskar Svensson.

– Ebba Andersson och Oskar Svensson är fullt igång med träning igen. Men de vill fortsatt prioritera träning och förberedelse inför VM på hemmaplan och åker därför inte till helgens världscuptävlingar i Otepää, säger förbundskapten Grip i ett pressmeddelande.

VM i Lahtis avgörs 22 februari-5 mars.