Tillgänglig mellan 8/3 - 21/5 2017

Butcher's Crossing av John Williams i uppläsning av Magnus Schmitz. I översättning av Eva Johansson.

Unge Will Andrews har hoppat av studierna på Harvard-universitetet i Boston för att  söka äventyret i Vilda västern i 1870-talets USA.

Musiken till Butchers Crossing är specialskriven av Sebastian Bergström och finns att lyssna till här.

Han kommer till Butcher’s Crossing och slår sig i slang med bisonjägaren Miller. Tillsammans med två andra män beger de sig ut på en expedition till Klippiga bergen i Colorado. Utan att säga för mycket kan man väl säga att Andrews finner äventyret. Men finner han därmed också någon djupare mening i sitt liv?

Den amerikanske universitetsläraren och författaren John Williams (1922-1994) skrev två diktsamlingar och fyra romaner under sin karriär. Efter att ha varit i det närmaste bortglömd i många år, har han fått ett rejält uppsving under 2000-talet, och hans roman Stoner från 1965 blev en av de mest lästa romanerna i Sverige under 2014. Butcher’s Crossing kom första gången 1960.

Skådespelaren Magnus Schmitz, född 1973, är utbildad på teaterhögskolan i Malmö och var anställd på Malmö stadsteater mellan 2001-2013. Han är numera frilans och engagerad inom både radio, tv och film. Han är även flitig inläsare av ljudböcker. Många känner igen honom som ”den dansande polisen” - kolla youtube! - och för den yngre generationen är han mest bekant som spöket Laszlo i spökpatrullen på Barnkanalen.