Karlskronas första seger i SHL i år – vann mot Linköping

2:54 min

Det blev 13:e gången gillt för Karlskrona.
3–1 mot Linköping betydde första segern sedan i fjol och tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna.
– Väldigt viktigt, säger Filip Cruseman.

Ett lag med tolv raka förluster mot ett lag med tio segrar och en enda förlust efter nyår. Karlskronas och Linköpings formkurvor var inför matchen närmast maximalt åtskilda. Inte kunde väl en sådan drabbning sluta på ett annat sätt än att det sistnämnda laget skulle spela hem tre poäng?

Karlskrona visade sig vara oerhört sugna på årets första seger. Laget började piggt och bara dryga minuten in i matchen blev Filip Cruseman kvällens första målskytt.

– Jag försöker bara forcera in den, och lyckligtvis lobbar jag den över keepern på något sätt. Det var skönt, säger Cruseman till Radiosporten.

Målet blev förstås till skön vind i ryggen för hemmalaget. De formstarka gästerna tillbringade alltmer tid i anfallszon men Karlskrona krigade om varje millimeter av isen och målvakten Johan Holmqvist stoppade samtliga östgötska skott under den inledande perioden.

Karlskrona har längtat efter att åter kallas tråkigt. För det var just det epitet man gick under när defensiven var närmast vattentät hos den dåvarande serieledaren i höstas. I den andra perioden kom man ännu närmare sin efterlängtade matchbild. Ett Linköping med större skicklighet ägde mest puck men Karlskrona gav dem ingen lugn och ro. Blekingelaget var dessutom betydligt mer farligt när man väl ställde om. Linköpings målvakt Marcus Högberg hade inte så många skott emot sig men när de väl kom hade han det arbetsamt med att freda sin målbur. Men Crusemans mål var matchens enda även efter 40 minuters spel.

Linköping började allt mer inse risken att få resa hem från Blekinge tomhänta och när Alexander Bergström ökade på till 2-0 blev läget än mer besvärligt. Bergström gjorde så småningom även 3-0 i öppen kasse. Ett heroiskt kämpande Karlskrona vann och den stora matchhjälten var målvakten Johan Holmqvist som räddade alla skott utom Linköpings sista - avlossat av Anton Karlsson - den här kvällen.

– Det var otroligt skönt att få komma ut i omklädningsrummet och äntligen få fira tre poäng, säger Filip Cruseman.