Kvinnor får ingen egen tid i badhuset

0:51 min

Nu är det slut med särskilda badtider för kvinnor på Lögarängsbadet i Västerås. Kristdemokraten Erik Söderberg förklarar varför hans parti röstade med oppositionen.

Frågan har debatterats flitigt och idag tog nämnden för idrott- och friluftsliv i Västerås beslut om badtidernas vara eller icke vara.

Liberalerna och Moderaterna ville stoppa könsseparerade badtider av kulturella skäl, och fick stöd av Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

– Vi är ju oroliga för det här med hederskultur och vi vill absolut inte acceptera det här i samhället, säger Erik Söderberg (KD).

Kristdemokraterna, som styr kommunen tillsammans med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet, gick alltså emot majoriteten, och därmed vann oppositionen i nämnden omröstningen.

Nämnden röstade också för att skicka vidare ett förslag om generellt förbud i hela kommunen mot könsseparerade badtider till kommunstyrelsen. Det förslaget måste både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige säga ja till innan det blir verklighet.