Tidigare M-topp tar över Allra

1:13 min

På onsdagen presenterades den före detta moderata riksdagsmannen Gunnar Axén som Allras nya styrelseordförande. Han beskriver läget för bolaget som allvarligt.

Det hårt kritiserade pensionsbolaget Allra med 130 000 sparare utsåg i dag Gunnar Axén till ny styrelseordförande. 

Hans första uppgift blir att genomföra ett åtgärdsprogram för att tvätta bolagets rykte efter de senaste veckornas kraftiga kritik. Förtroendet för företaget har skadats bland allmänheten och hos kunderna menar den nya styrelseordföranden.  

– Situationen är allvarlig eftersom företaget har skadats och man kan fråga sig om inte Pensionsmyndighetens beslut om köpstopp var förhastat. 

Den senaste tidens turbulens kring Allra kulminerade i förra veckan när pensionsmyndigheten valde att införa ett köpstopp på företagets fonder. Det efter att man fått mycket kritik från bolagets pensionssparare och de eventuella brister inom företaget som framförallt Svenska dagbladet kunnat berätta om. Och från pensionsmyndigheten håll kräver man svar på en rad frågor innan köpstoppet på fonderna kan hävas. 

Gunnar Axén ersätter Ebba Lindsö som lämnade ordförandeposten i förra veckan. Han var fram till 2014 moderat riksdagspolitiker och verksam som bland annat ordförande i Socialförsäkringsutskottet.