Två kvinnor misstänks våldtagna i svarttaxi

Två kvinnor har anmält att de blivit utsatta för grov våldtäkt efter svarttaxifärd till Barkarby i Järfälla.

Natten till lördagen åkte två kvinnor med, vad de till polisen sagt, tror var en svarttaxi. Resan gick från en restaurang i norra Stockholm men de blev inte skjutsade dit de skulle utan körda till en för dem okänd plats. Där utsattes kvinnorna för grov våldtäkt, av chauffören och ytterligare en person. 

– Det är det scenariot vi arbetar med i nuläget. En person har gripits, men har efter förhör släppts. Men han är inte helt avförd från utredningen, säger Carina Skagerlind, pressinformatör vid polisen i Stockholm.

Brottsrubriceringen är grov våldtäkt, men det kan till exempel också komma att handla om människorov. 

Efter larmet fördes kvinnorna direkt från platsen till sjukhus.

– Självklart så mår man inte bra efter att sådant här händer. De fördes till sjukhus för att göra de kontroller som behöver göras vid sådana här tillfällen, säger Carina Skagerlind.

Polisen larmades strax innan halv fem på lördagsmorgonen och har under dagen lokaliserat den misstänkta brottsplatsen till Barkarbyfältet i Järfälla, intill Ikeavaruhuset. Där har en teknisk undersökning genomförts under dagen, bland annat har en hundpatrull sökt efter spår.

Den tekniska undersökningen avslutades strax innan kl 15 och då hävdes också avspärrningarna på platsen. 

– Vi ber om fler vittnesuppgifter. Har man sett något runt fältet så bör man höra av sig. Vi kommer prata med vittnen, vi letar efter om det finns möjligt filmmaterial från övervakningskameror i området och gör spårsök, säger Carina Skagerlind.

Platsen för de misstänkta våldtäkterna ligger bara några kilometer från elljusspåret i Veddesta, där en flicka anmälde en misstänkt våldtäkt för två veckor sedan. Fyra dagar senare anmälde en kvinna att hon hade blivit utsatt för ett våldtäktsförsök av två män på en plats i närheten.

– Det här fallet liknar inte de andra. De här kvinnorna har ju åkt från en annan plats än Barkarby. Så jag vill inte spekulera i det, men man kan inte utesluta ett samband. Vi kommer titta på det här fallet enskilt men också titta på eventuella samband, säger Carina Skagerlind.