TÖREBODA

Bil brakade in i villaområdet

1:22 min

En trafikolycka som kunde slutat illa inträffade i Töreboda på söndagsmorgonen. En förare körde av vägen och in genom flera trädgårdar.

Olyckan inträffade på Halnavägen i Töreboda där bilen först kört över en gräsrefug och sen fortsatt igenom flera villaträdgårdar på vägen innan bilen krockade emot en husknut.

Föraren var en kvinna i 60-årsåldern och ingen person skadades allvarligt av olyckan. Leif Alexandersson bor på Halnavägen och reagerade först efter att ha hört en kraftig smäll.

– Då såg jag helt plötsligt att staketet och brevlådorna var borta hos grannen och sen såg jag att en bil stod parkerad i grannens trädgård mot husknuten. Då förstod jag att det hade hänt någonting.

11 meter staket försvann för en tomt samtidigt som en annan granne också fick sitt staket nerkört. Tur var det dock att inga personer kom till skada då barn ofta brukar leka i trädgårdarna.

– Just för tillfället så var det tomt på gatan som tur var. De som bor i huset där bilen körde in har två små barn som kunde ha varit ute och lekt, säger vittnet Leif Alexandersson.

Kvinnan som körde bilen var inte alkoholpåverkad och enligt vittnet Leif Alexandersson så verkar det som att kvinnan drabbats av ett anfall eller sjukdom.