Recept á la familjen Lindeborg: Cupcakes med kaksmulor

Bagarduon Vicky och Ruben Lindeborg bjöd på härligt krämiga muffins med kaksmulor. Så här gör du dem.

Muffins med kaksmulor

Muffinssmet:
225 g osaltat smör (rumstempererat)
2 1/2 dl strösocker
3 3/4 dl extra fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 tsk vaniljessens
10 krossade chokladkex med krämfyllning

Glasyren:
6 1/4 dl florsocker (siktat)
225 g osaltat smör (rumstempererat)
1 nypa salt
10 krossade chokladkex med krämfyllning

 

Förvärm ugnen till 175 °C. Placera 18 pappers- eller folieformar i fördjupningar på muffinsplåtar. Vispa samman alla ingredienser utom kakorna i en stor skål, med elvisp. När smeten har blivit slät och ljus – rör då ner kaksmulorna. 

 Skeda smet i formarna. Grädda i ugn i 20 minuter. ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler.

För att göra glasyren, vispa samman florsocker, smör och salt med elvisp. Vänd ner kaksmulorna. Bred sedan glasyr över de svala muffinsen.

Förvara utan glasyr i en lufttät burk i upp till 3 dagar eller frys i upp till 3 månader.