Skjutning i Falköping – man träffad i underlivet

1:01 min

En man i tjugofemårsåldern hittades skottskadad och blödande i en trappuppgång på Wetterlinsgatan i Falköping på tisdagskvällen. Han tros blivit skjuten alldeles utanför byggnaden.

– Det är någon som hör skott och larmar polisen, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson på tisdagskvällen.

Mannen, som uppges ha blivit träffad i underlivet, fördes med ambulans till sjukhus, och skadeläget är oklart, skriver polisen på sin hemsida. Han var dock vid medvetande när han hittades. 

Polisen har under kvällen sökt med hundar i området och förhört människor som befann sig i anslutning till brottsplatsen.

– Vi har spärrat av för att undersöka om det finns tomhylsor eller något annat som kan vara till nytta för undersökningen, men jag har inga uppgifter om några fynd ännu. Nu insamlar vi uppgifter och arbetar intensivt på platsen, sa Ulla Brehm. 

På onsdagsförmiddagen var polis och polishundar på platsen och fortsatte sin brottsplatsundersökning.

En förundersökning har inletts om försök till mord alternativ dråp. I nuläget finns det ingen gripen för brottet och heller ingen misstänkt.  

På onsdagsmorgonen var avspärrningarna utanför fastigheten borta, men det fanns fortfarande stora blodspår i trapphuset. Dessa ledde upp till en lägenhet som polisen spärrat av.