Flyktingfrågor på Nyköpingskongress

Tidigare idag inledde de kristna socialdemokraterna i Broderskapsrörelsen sin kongress i Nyköping. Kongressen hålls vart annat år och bland de 200 delegaterna i Culturum i Nyköping finns Kerstin Karlén från Katrineholm. För henne är flyktingpolitiken en av de allra viktigaste frågorna. Hon riktar nu hård kritik mot det socialdemokratiska partiet i frågan.

Kongressen i Nyköping kommer att fortsätta över hela helgen. Med på kongressen finns bland annat Israels och PLO:s ambassadörer i Sverige, Tomas Bodström och ANC-företrädaren Cedric Mayson.

84 motioner kommer delegaterna under kongressen att få ta ställning till och några av de viktigaste frågorna är Israel - Palestina frågan, kampen mot terrorism och anti-islamofobi samt krav på en ny Afrikapolitik. Men bland frågorna finns alltså även asyl- och flyktingpolitiken, Kerstin Karléns hjärtefråga. Tio av de 84 motionerna rör just detta ämne och Kerstin Karlén menar att det här är en fråga som engagerar alla inom rörelsen.

Irene Wågenberg, delegat från Katrineholm, är en av dessa engagerade. Men hon tycker att det idag ser för lite när det gäller flyktingars situation i samhället.