Von Trier filmar thriller i Sverige

7:58 min

Efter att senast gjort film om depression och sexmissbruk ger sig den danske regissören Lars von Trier i kast med en klassisk filmgenre, seriemördarthrillern.

Nya filmen "The house that Jack built" utspelar sig i 70-talets USA och handlar om en man som under en tioårsperiod förvandlas till seriemördare. Huvudrollen Jack spelas av Matt Dillon och hans första offer av Uma Thurman.

Filmen spelas just nu in i Bengtsfors i Dalsland, i samma område där Lars von Trier också spelade in "Dancer in the dark" för över 17 år sedan.

Under en av filmens första inspelningsdagar filmade de en scen när Thurmans rollfigur får punktering och hamnar i klorna på Jack. Men Lars von Trier kunde själv inte besvara frågan varför han är intresserade av seriemördare eller vad han tänker göra med en redan sliten genre.

– Jag själv ser inget speciellt i seriemördare, men alla kvinnor jag varit med är galna i dem, säger Lars von Trier som sen skojar friskt om att det kan ha att göra med honom själv.

Uma Thurman spelade senast i Lars von Triers film "Nymphomaniac" och visste därför vad hon gav sig in i.

– Jag gjorde en väldigt utmanande roll i den filmen så när jag blev exalterad när Lars hörde av sig med ett nytt manus och tänkte "då kör vi igen!"

Filmen ska bli klar till 2018 och Lars von Trier siktar som vanligt på att premiärvisa filmen i på filmfestivalen i Cannes.