Börshajen Andra Farhad – från mobbad till miljonär

4:35 min

Andra Farhad från Fittja mobbades i skolan och fick dåliga betyg. Samtidigt drömde hon om pengar och framgång. Efter att ha googlat "Hur blir jag rik?" väcktes ett intresse för aktier – och resten är historia.

Efter att Andra Farhad flyttat från Köping till Fittja följde en tuff tid där hon utsattes för mobbning under hela mellanstadiet och högstadiet. Något som fick henne att tappa lusten helt för skolan.

– Jag var bara 12, 13 år och kände mig ensammast i världen. Men ingen räckte fram en hand, vilket ledde till att jag inte hade särskilt stor respekt för mina lärare, säger Andra Farhad och fortsätter:

– De såg ju vad som hände, men det var ingen som gjorde någonting. Men på något sätt väckte det en revanschlystnad och jag lyckades omvandla ilskan och aggressionerna som jag hade inom mig.

Från att ha velat slå folk på käften, ville jag slå dem med häpnad. 

Andra Farhad var fast besluten om att ordna ett bättre liv för sig själv och googlade "Hur blir jag rik".

– Jag hamnade på Flashback och såg att någon skrivit "Vill du bli rik? börja investera i aktier!" och jag tänkte vad är investera och vad är aktier, säger Andra och skrattar.

Hon läste sedan allt hon kom över om aktier och börshandel och endast 16 år gammal köpte hon sin första aktie.

Sju år senare, i början av 2016, startade hon Instagramkontot @borshajen. Ett konto som i dag har nära 20 000 följare. Andra driver även ett framgångsrikt aktiebolag, en utbildningsplattform, med samma namn som i dag är värderat till 10 miljoner kronor. Men än är hon inte nöjd 0150 hon vill skapa något större.

– Jag vill skapa något som inte har funnits tillgängligt tidigare och sänka tröskeln som finns på kapitalmarknaden i dag och göra den tillgänglig för fler.

– Det här är bara början!