Sportextra just nu: SHL ska avgöras

Direkt
Sänds kl. 00.02 - 00.02

Transportsträcka kallar många SHL:s grundserie. Men nu är sista omgången här och mycket viktiga poäng står på spel. Lyssna på matcherna direkt i Sportextra från klockan 19.00 och hör expert Kristofer Ottosson analysera från studion.

– En mer spännande avslutning går knappt att få, säger Ottosson.

Skellefteå (6) - Djurgården (9)

Mycket viktig match för båda lagen. Skellefteå behöver minst två poäng för att säkra en direktplats till kvartsfinal och Djurgården behöver minst en poäng för att säkra en åttondelsfinalplats. Båda lagen kan dock klara sig vid förlust om övriga resultat går rätt väg. Skellefteå slog Frölunda senast med 2-1, men föll innan dess mot Karlskrona. Djurgården har sex raka segrar.

Referent: Helena Forsgren

Karlskrona (11) - Örebro (12)

Karlskrona har legat på slutspelsplats i stort sett hela säsongen. Men i förra omgången då man föll mot Brynäs sjönk man ned till elfteplats. Laget har två poäng upp till Luleå och tre poäng upp till Djurgården. För att nå slutspelsplats igen måste laget vinna här och samtidigt hoppas på att inte Luleå eller Djurgården vinner sina matcher. Örebro har inget att spela för förutom äran. Laget har släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna.

Referent: Andreas Matz

Luleå (10) - Rögle (13)

Luleå föll senaste mot HV71 med 0-6 och slutspelsplatsen är ännu inte säker. Laget behöver minst två poäng här för att säkra spel i åttondelsfinal. Om Karlskrona inte vinner sin match behöver dock inte Luleå ta några poäng. Rögle har inget att spela för då man i förra omgången undslapp jumboplatsen. Luleå har bra form på hemmaplan, tagit poäng i samtliga hemmamatcher under 2017, laget har även 3-0 i inbördes möten på Rögle.

Referent: Peter Sundkvist

Linköping (2) - Frölunda (4)

Kampen om andraplatsen. Linköping är just nu tvåa i serien, vilket skulle innebära hemmaplansfördel både i kvartsfinal och semifinal. Vid seger här säkrar man andraplatsen. Frölunda blir dock ny tvåa vid seger här samtidigt som HV71 inte vinner mot Färjestad. Linköping har riktigt bra form på hemmaplan, elva raka segrar.

Referent: Mats Dahlberg

HV71 (3) - Färjestad (7)

HV71 har chans på andraplatsen, men då måste Linköping förlora sin match mot Frölunda. Färjestad vill nå en direktplats till kvartsfinal, men då måste man vinna här samtidigt som Skellefteå förlorar hemma mot Djurgården.

Referent: Paul Zyra

Leksand (14) - Brynäs (5)

Klassikermöte som dock inte har någon direkt betydelse för tabellen. Leksand är redan klar jumbo och får möta laget som vinner den hockeyallsvenska finalen (ser ut att bli Mora!). Brynäs slutar femma eller sexa i tabellen.

Referent: Mats Fagerström

Växjö (1) - Malmö (8)

Växjö säkrade seriesegern i den förra omgången, trots att det blev förlust hemma mot Linköping. Malmö är redan klart för åttondelsfinal och har inte heller så mycket att spela för i kvällens match.

Referent: Janne Rindstig

Mora - Karlskoga (Hockeyallsvenska finalen)

Mora leder med 2-0 i matcher i bäst av fem och säkrar vid seger ikväll playoff-möte mot Leksand. Vilket prestigemöte det skulle bli.

Referent: Magnus Wahlman