Lushundar effektiva i kampen mot vägglöss

3:40 min

Fenrik och hans hundkollegor är specialister på att hitta vägglöss. De används för att söka efter vägglöss och tycker om att följa med Sandra Isaksson ut på jobb.

För ett tag sedan hittades vägglöss i ett patientrum på Karlskoga lasarett. Men sedan dess har man sanerat rummet och krypen har inte sätts till. Men idag gjorde Anticimex tillsammans med en så kallad lushund en undersökning för att säkerställa att de verkligen är borta.

– Vi använder deras fantastiska näsa till att leta rätt på vägglöss, säger Sandra Isaksson som arbetar tillsammans med hundarna.

Fenrik är en av hundarna som ska delta i dagens arbete och han gnäller av iver för att få komma igång.

– Det är en lek för dem. De ska tycka att det här är det roligaste som finns att sätta på näsan och gå ut och jobba och hittar de vägglöss får de sin belöning i form av en leksak, säger Sandra.

Michael Victoren från Anticimex är också med vid dagens undersökning och bekräftar hur viktiga hundarna är för deras arbete.

– Vägglössen ökar i samhället hela tiden och vägglushundarna är ett effektivt sätt att hitta dem på, så de är eftertraktade, säger Michael.