Många vill kvällsvandra i Södra Ryd

3:14 min

Över 50 personer kom till informationsmötet om kvällsvandring i Södra Ryd i Skövde igår kväll.

Det är Skövde kommun som vill starta kvällsvandring i Södra Ryd för att öka tryggheten och närvaron av vuxna. En som tyckte mötet gick bra var Nabil Abraham från Södra Ryd.

– Jag tycker att mötet gick jättebra och de flesta jag känner kan tänka sig att ställa upp och vandra. Alla vill ställa upp för Ryd för att alla har barn här och vill att barnen ska ha ett tryggt område.

Efter de senaste händelserna med bland annat skjutningar mot bussar så har tryggheten i Ryd varit ett fokus. Men Nabil Abraham känner sig inte otrygg även om han kan förstå att andra gör det. 

– Jag känner mig väldigt trygg och jag vill att alla ska känna samma sak. Men jag vet att alla inte har samma tankar och att det har hänt saker men det gäller att vara uppmärksam och få ett stopp på det.

Inger Karlsson som bott i stadsdelen i närmare 30 år håller med Nabil.

– Jag har aldrig under mina 30 år varit rädd i Ryd. Jag är inte rädd för andra människor och jag vill inte att Ryd ska få en negativ stämpel.

Över 50 personer kom till mötet igår kväll där kommunen tillsammans med Jan Lundholm från stiftelsen nattvandring.nu informerade om praktiska saker inför kvällsvandringarna. 

Bland annat kunde de visa statistik från Stallsiken som visade att klottret hade sjunkit med 70 procent och skadegörelsen hade också minskat drastiskt efter att de börjat nattvandra förra året.

– Jag vet att mötet med ungdomar blir positivt och förutsättningarna med kvällsvandringarna kommer ge trygghet från båda håll. Det finns många nackdelar som man undviker med det sättet, säger Inger Karlsson från Södra Ryd.