Ottosson tippar slutspelet: Frölunda slår Skellefteå

2:00 min

Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson tippar hur det går i de två åttondelsfinaler och två kvartsfinaler som redan står klara.

Frölunda-Skellefteå (kvartsfinal)

– Jag håller Frölunda som favorit, de avslutade starkt mot Linköping. De har stor potential i gruppen, det har de visat under stora delar under säsongen när de vann Champions Hockey League. De har sen dippat lite grann, men verkar på gång igen. Frölunda har ett starkare lag. Skellefteå är lite för mycket beroende av Joakim Lindström. De behöver ha fler spelare som kliver fram.

Linköping-Brynäs (kvartsfinal)

– Minst lika ovisst där. Båda lagen har kvalitet som kan ta dem långt. Framförallt många fina offensiva spelare i Linköping och Brynäs.

Färjestad-Djurgården (åttondelsfinal)

– Färjestad blir favorit. De har spelat väldigt bra mot slutet, de har avslutat väldigt bra och närmat sig toppen. De är bara 12 poäng bakom Växjö som vinner serien. Det är lite synd att Färjestad stöter på Djurgården som varit bra på slutet. Jag hade kanske gissat att Djurgården och Färjestad skulle gå vidare från åttondelsfinalerna, men nu möts de i stället.

Malmö-Luleå (åttondelsfinal)

– Jag har Malmö som favorit, jag tycker Luleå är alldeles för ojämna. Malmö har ett erfaret lag.

Växjö och HV71 möter i kvartsfinal lagen som vinner åttondelsfinalerna.