Warberg åker ur superligan efter förlust mot Linköping

3:41 min

Det var en jämn match mellan Linköping och Warberg – men WIC förlorade och åker därmed ur superligan för första gången någonsin.

– Det är klart man känner sig tom. Vi har alltid trott att vi kunde fixa det. Just nu känns det overkligt, säger Warbergs assisterande tränare Stefan Smedberg. 

Det var en spännande och jämn match mellan de båda lagen i Linköping. Daniel Carlander såg till att Warberg kunde ta ledningen med 1-0 efter 14 spelade minuter. Men bara någon minut därefter lyckades Linköping kvittera till 1-1. Strax innan den första perioden tog slut lyckades Warberg återta ledningen mot Linköping. Warbergs andra mål gjordes av Rikard Eriksson. 

Men i den andra perioden kom Linköping tillbaks in i matchen och lyckades kvittera till 2-2. Och när Warberg fick Daniel Gunnarsson utvisad efter en fasthållning lyckades Linköping vända på steken och ta ledningen med 3-2, vilket också var resultatet i den andra periodpausen.

Bara efter några sekunder i den tredje perioden lyckades Warberg kvittera till 3-3 genom Robin Blåberg, framspelad av poängkungen i Warberg, tillika 0-1-målskytten Daniel Carlander. 

Men efter åtta minuters spel tog Linköping återigen ledningen mot Warberg med 4-3. Matchen slutade 4-3 till Linköping. 

I och med förlusten, och att Höllviken lyckades ta poäng mot Växjö oxh att Karlstad dessutom vann sin match mot AIK, gick Höllviken och Karlstad om Warberg och petade ner Warberg under strecket.

Warberg hamnar alltså sist i superligan och kommer därmed för första gången någonsin inte spela i innebandyns högsta serie nästa säsong. 

Hur presterade ni i denna matchen?

– De sista omgångarna spelar vi som ett slutspelslag och det ser vi i dag också, och vi kan pressa Linköping. Med lite flyt hade vi lika gärna kunnat vinna, därför känns det otroligt tungt att åka ur, säger assisterande tränare Stefan Smedberg. 

Stefan Smedberg minns säsongen som en turbulent säsong, där bland annat huvudtränaren fick lämna laget. 

Samtidigt vill Stefan Smedberg tacka de många Warbergssupportrarna som var på plats och stötta sitt lag. 

– Ett otroligt stort tack till stödet, det har varit fantastiskt, säger han.