Fullt ös på Musik direkt i Uddevalla

1:15 min

Just nu soundcheckar banden inför kvällens tävlingar. Ett av dem är Black house hill från Uddevalla som spelar 70-tals hårdrock.

– Du får in gunget i alla låtar och jag tror att det är det alla gillar, säger Alex Gadde, sångare och gitarrist i Black house hill.

Nu under helgen är det årets sista deltävlingar i Musik direkt på Regionteater Väst i Uddevalla. Tävlingen vänder sig till musikutövare i åldrarna 13 till 21 år.

– Jag frågade grabbarna om de ville vara med. Och javisst. Så jag skickade in en ansökan, säger Erik Pelz, basist och körsångare i Black house hill.

 – Det är årets höjdpunkt. Det är det vi ville, så det är jätteroligt, säger Alex Gadde.

Tanken med Musik direkt är att musikerna ska få en chans att få spela på större scener, skapa kontakter och utvecklas.

– Att man får lära sig något. Man får soundchecka med proffsteknik och grymma tekniker, säger Julia Wiel, producent för Musik direkt i Västra Götalandsregionen och Imagine Sweden.

Men för Black house hill är tävlingen ändå ganska viktig. De var och tittade på sina konkurrenter igår.

– Vi anser dem ju som konkurrenter, men det är ändå trevligt att träffa nytt folk som också spelar musik. Och man lär sig mycket från de äldre, säger Erik Pelz.

Efter semifinalen i Göteborg och regionfinalen i Kungälv, går riksfinalen på stadsfestivalen i Uddevalla för andra året i rad.

 Alex, vad tror du om ikväll?

– Det kommer att gå skitbra. Jag hoppas att så många som helst kan komma och se oss, säger Alex Gadde.