Nybro Vikings lämnar in protest till förbundet

2:13 min

Nybro Vikings har lämnat en protest till Svenska Ishockeyförbundet, efter att en Nybrosupporter blev misshandlad och sparkad i huvudet under matchen mot Kristianstad på lördagskvällen.

– Vi vill markera att sådant här inte får förekomma, säger Krister Engdahl, ordförande i Nybro Vikings.

Nybro Vikings vill att Ishockeyförbundet vidtar disciplinära åtgärder mot Kristianstads IK efter läktarbråket under bortamatchen mot Kristianstad igår kväll. Bråket slutade med att en tillrest Nybrosupporter fick föras med ambulans till sjukhus.

I protesten till Svenska Ishockeyförbundet föreslår Vikings att Kristianstad IK diskvalificeras och att Nybro Vikings tilldöms segern samt att Kristianstad IK bestraffas genom att spela kommande hemmamatcher utan åskådare. 

– Svenska Ishockeyförbundet ser allvarligt på sådant här, det vet jag, men jag tror inte att Kristianstad blir diskvalificerade efter det här, säger Krister Engdahl.

Ordföranden i Kristianstad IK, Jan Svensson, sa i en kommentar efter matchen igår att händelsen är både bekymmersam och beklaglig. 
– Det är oerhört ledsamt. Polisen har full koll på händelsen, och bråket ska även finnas på film. Vi i klubben vet vilka killarna är och självklart kommer de bli avstängda. Vi kan inte acceptera detta, säger han.