Pojkar i Olofström sågs två timmar innan misstänkt mord

3:22 min

Bara ett par timmar innan det misstänkta mordet på en 13-årig pojke i Olofström i torsdags, sågs båda pojkarna tillsammans inne i centrala Olofström.

Den ene gick enligt polisen till fots och den andre hade cykel. Polisen efterlyser nu fler vittnen som kan ha sett pojkarna vid den tiden.

Polisen tror att pojkarna har rört sig från centrala Olofström ut mot fordonsmuseet, och försöker nu kartlägga vad som hände innan pojken dog.

Söker vittnen
- Vi är jätteintresserade av att höra ifrån personer som rört sig i området mellan klockan 14 och 16 på torsdagen 9 mars och som tror att de kan ha sett pojkarna, säger Robert Loeffel, presstalesman vid polisen. 

Misstanken om mord alternativt dråp kvarstår för den pojke, jämnårig med offret, som larmade polisen om händelsen. En advokat har fått uppdraget att företräda honom med titeln juridiskt biträde som det heter när det rör personer som inte är straffmyndiga.   

Både offret och den misstänkte gick på Högavångsskolan i Olofström. Där drog både skolans egen krisgrupp och kommunens  krishantering igång på fredagen 10 mars, dagen efter dödsfallet. Bland annat stod personal från elevhälsa, företagshälsa samt socialen till reds för att prata med elever och anställda som kände ett behov av att prata om händelsen och att bearbeta känslor.

Krisgrupp ligger nu lågt
Redan på måndagen 13 mars bedömde emellertid skolans ledning att det rådde en så pass lugn, fin och respektfull stämning på skolan att krishanteringen skulle återgå till beredskapsläge. Detta för att göra det möjligt att återgå till normalitet i verksamheten.

- Skulle det uppstå behov igen är vi dock beredda att när som helst gå in med åtgärder av krishantering igen, säger Per Drysén, krissamordnare i Olofströms kommun.