Kullgren har klart med nytt jobb

1:03 min

Kommunalrådet Peter Kullgren (KD) har fått ett nytt jobb. Nu står det klart att han blir biträdande partisekreterare för Kristdemokraterna.

Det var den 1 februari som Kristdemokraternas kommunalråd i Karlstad, Peter Kullgren, lämnade beskedet att han lämnar kommunpolitiken. Nu är det alltså klart att han fått ett nytt toppjobb som biträdande partisekreterare för Kristdemokraterna. Och även om han är glad att få jobbet väcker det en och annan fundering.

– Det är ett tufft uppdrag på central politisk nivå, som jag inte har haft tidigare även om jag har suttit med i verkställande utskottet och sådana saker. Sedan blir det ju lite praktiska funderingar: Får vi ihop det hemma, kommer det att funka? säger Peter Kullgren.

Hans dagar kommer att bestå av många olika sorters arbetsuppgifter.

– Dels kommer det att vara en organisatorisk del, att jobba med organisationen i partiet. Sedan en viktigt del är ju att planera Ebbas (Busch Thor) åtaganden, de externa och interna aktiviteterna.

Dessutom kommer Peter Kullgren att leda den nationella valrörelsen när det blir dags för val nästa år.

Kullgren börjar sitt nya uppdrag på deltid nu i mars, och på heltid den första maj. Samma dag lämnar han också jobbet i Karlstad.