Hedman avgjorde mot Ottawa

Tampa Bays Victor Hedman gjorde det avgörande målet efter att matchen mot Ottawa gick till förlängning i NHL-ishockeyn. Med 55 sekunder kvar av förlängningen satte han 2–1 och fixade lagets fjärde raka seger.

Hedman bröt en passning i egen zon och skickade pucken vidare till Ondrej Palat. Svensken gjorde ett snabbt ryck och fick tillbaka pucken snyggt serverad framför mål och överlistade Mike Condon i målburen.

– Jag behövde bara hålla klubban på isen. Jag visste att han skulle hitta mig på ett eller annat sätt, eller att han skulle skjuta själv, men jag var redo om han skulle passa, säger Hedman till nhl.com.

– Det var en fantastisk passning och troligen det enklaste målet jag har gjort i år, fortsätter han.

Det är Hedmans fjortonde mål för säsongen och den femte matchen som han avgör. Både Cordon och Hedman blev utsedda till matchens bästa spelare. Cordon gjorde 35 räddningar.

Förlusten var den första för Ottawa på sju matcher.

Nicklas Bäckström noterades för tre assist när Washington besegrade Minnesota med 4–2 på hemmaplan.

Bäckström var bland annat inblandad när Alexander Ovetjkins tio matcher långa måltorka fick ett slut.

– Jag vet att han är en målgörare och jag är säker på att han fick lite bättre själförtroende efter målet. Man märkte att han spelade bättre och utmanade deras försvar, det var roligt att se, säger Nicklas Bäckström, till nhl.com.

Ovetjkin hade innan han satte sitt 28:e mål för säsongen sin längsta måltorka i NHL-karriären.