Veckans färsking vecka 12 2017

Anna Sellén gör lovande debut som låtskrivare

Debutanten Anna Sellén skriver låtar som gör de rutinerade låtskrivarna avundsjuka, menar P4 Norrbottens musikredaktör. Hennes Kan du tänka dig är Veckans färsking.

För Anna Sellén har musiken alltid funnits där, i jobbet och på fritiden men det var först sent på våren förra året som hon skrev sin första egna låt.

Veckans färsking, Kan du tänka dig ger dock ett intryck av en mycket mer rutinerad låtskrivare. Att skriva en så här bra låt så tidigt i sin låtskrivarkarriär är ovanligt.

Anna Sellén har alla förutsättningar att skapa en karriär som låtskrivare och artist om hon vill det. Det är som om Anna haft låtarna i sig så länge, text och musik som mognat under lång tid och plötsligt strömmar ut en efter en.

Så här beskriver Anna själv kring låten: ”Livet är som en ask choklad. Du vet aldrig vad du kommer få. Jag fick tre fantastiska barn och en längtan som jag delar med många. Längtan efter att tas i anspråk och ha den plats på jorden som det var tänkt att jag skulle ha. Att känna att jag hör till och hör ihop. Längtan efter närhet, få känna att jag finns. Jag är redo nu. Lappad och lagad och någorlunda hel. Redo att våga igen…”

Det är personligt, men ändå lätt att relatera till, otroligt ärligt och avskalat. Låten Kan du tänka dig är ett bevis på att en bra låt är en låt som bär lika bra med gitarr och sång som i större arrangemang.

En stark melodi, ackompanjerad av väl valda ackord och en fantastisk text som för tankarna till Lisa Ekdahl, Melissa Horn och Eva Dahlgren. En mogen, lovande och stilsäker debut!

Har du en ny låt på gång? Vill du ha den med i Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!