Tufft läge för Vimmerby – förlorade första ronden mot Kristianstad

1:45 min

Kristianstad-spöket växer sig allt större och läskigare för Kalmars länslag. På Vimmerbys hemmaplan kunde Kristianstad komfortabelt vinna det första playoff-mötet med 4-1.

Kristianstad verkar inte ha några svårigheter med Kalmar läns division 1-lag, än så länge. 

Efter att ha slagit ut Nybro i den förra omgången var det i dag Vimmerbys tur att få bekänna färg, på sin egen hemmaplan. 

– Det är bara glömma den här förlusten och gå vidare, säger lagkaptenen Pelle Ström

Vimmerby hade det tufft redan från start och efter slarv i egen zon kunde Kristianstad gå upp i ledning, redan efter en minut. 

Vimmerby hade svårt att skapa några riktigt farliga lägen och när Daniel Andersson gjorde 2-0 var uppförsbacken än brantare.

En backe som laget dock tog flera snabba steg upp på när poängkungen Kalle Östman avslutade en fin kontring med ett rappt handledskott och hemmalaget hade häng, publiken började tända till. 

Men det här var inte Vimmerbys afton, när det krävdes som mest slarvade de också mest och drog på sig onödiga utvisningar. Som resulterade i mål.

– Vi går ut med en himla bra fart i tredje och tror på det vi ska göra men får några billiga utvisningar. 

Med sex minuter kvar gjorde den ståtlige Kristianstad-spelaren Sebastian Magnusson 3-1 och det var spiken i kistan för Vimmerby.

Matchen slutade 4-1. 

– Vi får spela lite rakare, tuffa till oss, vinna mer dueller, vara lite katigare.

Playoff-rundan spelas i bäst av tre och Vimmerby får ny chans till revansch redan på fredag.

– Vi åker ner och tar två raka det är inställningen.