Sverige

Allra utesluts ur fondtorg

Pensionsmyndigheten har nu på eftermiddagen kallat till presskonferens för att informera om den senaste tidens utveckling kring pensionsfondsbolaget Allra.

I morse avslöjade Ekot att de två huvudägarna i Allra tillsammans har tjänat över 100 miljoner kronor på en aktieaffär med en delägare i ett bolag som Allra betalat överpriser för finansiella tjänster, enligt interna dokument. 

Affärerna kring pensionsbolaget Allra borde utredas av åklagare, ansåg ekonomiprofessorn Per Strömberg efter det att han tagit del av nya avslöjanden om bolaget.

Pensionsmyndigheten har sedan tidigare ställt frågor angående turerna kring bolaget och vid lunchtid på torsdagen kom Allra in med svar till myndigheten. Några timmar senare uppgav Pensionsmyndigheten att man kallat till presskonferens om företaget.

– Presskonferensen kommer med största sannolikhet handla om pensionsbolaget Allra. Vad som kommer sägas från pensionsmyndighetens håll kan man bara spekulera i men det ska ses i ljuset av de avslöjanden Ekot gjort om Allras affärer, menar Ekots reporter Claes Aronsson.