Meit Fohlin: Jag vill gå tillbaka till den flyktingpolitik vi stod för

2:06 min

Socialdemokraten Meit Fohlin som åker till partiets kongress i Stockholm i april, vill tala för en förändring av partiets asylpolitik. Frågan diskuteras nu i partiet på ön.

Under torsdagkvällen samlades nätverket "Vi står inte ut" för ett möte på Almedalsbiblioteket. Nätverket är starkt kritiska till regeringens agerande i asylpolitiken de senaste åren och kvällens fokus var att förändra situationen för ensamkommande asylsökande barn och unga.

Socialdemokraternas regionråd Meit Fohlin var på plats och vill ta med sig goda exempel på asylmottagande från Gotland till Socialdemokraternas kongress i april; och hon vill ha tillbaka socialdemokraternas ursprungliga inställning till flyktingpolitiken:

– Inom socialdemokraterna just nu finns det en stark underkraft som tänker ungefär som "Vi står inte ut". Det är kanske inte de underkrafterna som hörs utåt inför kongressen mest men jag tror att vi är många som kommer att tala för att vi ska gå tillbaka mer till regler som vi hade före vi skapade yttre gränser och satte upp barriärer och mer gå tillbaka till den flyktingpolitik vi är vana vid och som socialdemokraterna står för och känner igen, berättar hon.

Nästa helg ska frågan diskuteras när socialdemokraterna på ön har sitt årsmöte. Och just nu pågår i hela partiet på Gotland hur kongressledamöterna ska ställa sig i flyktingfrågan.