Fortsatt undersökning på brottsplatsen efter misstänkt mord

1:24 min

Brottsplatsundersökningen som påbörjades igår, efter att två personer hittades döda i lägenhet i Sundsvall, har fortsatt idag. Det berättar Veronica Andersson på polisen i Västernorrland.

Det var igår eftermiddag som en man och en kvinna i 60-års åldern hittades döda i en lägenhet i Granloholm i Sundsvall. Larmet kom klockan 13 till polisen av en anhörig som anträffat de avlidna personerna.

Polisen misstänker att det rör sig om mord. 

– Det är detaljer på platsen och skadebilden som gör att vi misstänker mord, säger Veronica Andersson, chef för grova brott inom polisen i Västernorrland. 

"Det har hållits förhör"

Igår genomförde kriminaltekniker en brottsplatsundersökning i lägenheten. 

– Den brottsplatsundersökningen har fortsatt idag. Det vi har kunnat konstatera är att det är en man och en kvinna som är döda, och de är identifierade. Det har också hållits ett flertal förhör med anhöriga och med personer som kan antas ha någonting att säga om det här, som boende i fastigheten, säger hon. 

Igår gick polisen ut med att det inte ska vara någon utomstående som ska ligga bakom de här dödsfallen, vad menar innebär det?

–  Ja, jag vet att vi sa så under gårdagen, men samtidigt har vi sagt att vi inte stänger några dörrar, utan vi jobbar brett. Det finns detaljer i det här ärendet som gör att det kan finnas en utomstående som kan ha gjort det här. Därför vill jag inte säga att det är klarlagt hur det här har gått till, säger Veronica Andersson. 

Finns det någon misstänkt?

– Nej, det gör det inte, säger hon.