Brynäs vände och vann – 2-0 i matcher mot LHC

2:39 min

Brynäs har tagit kommandot i kvartsfinalserien mot Linköping. I kväll vann man i Gävle med 3-2 och har 2-0 i matcher.

Brynäs hemmaslog Linköping med 3-2 i Gävle och har skaffat sig 2-0 i matcher i kvartsfinalserien. Detta efter att ha vänt ett 2-1-underläge via två backmål i den tredje perioden under måndagskvällen. 

– Det är först till fyra som gäller och nu har vi 2-0. Det är ny match som gäller på onsdag. Tråkigt svar, men så är det, säger Brynäs matchvinnare Simon Bertilsson till Radiosporten.

Brynäs var bättre sett över 60 minuter.

Det var mållöst efter den första perioden. I numerärt underläge var dock Brynäs nära att ta ledningen. Johan Alcén kom fri med Marcus Högberg och avlossade ett rappt skott.

Brynässpelaren gled jublandes iväg och stod för en grann målgest – bara det att pucken tog i stolpen och inte gick i mål. En lite genant sits för Brynäs boxplay-specialist.  

En spännande period. Ingen hade sagt något om Brynäs hade haft ledningen.

Brynäs fick till slut in sitt ledningsmål. Unge Linus Ölund gav hemmalaget ledningen tidigt i den andra perioden. 19-åringen skickade pucken från bakom kassen och fick se den studsa in i mål via en bortaspelare. 

Brynäs glädje blev dock kortvarig. LHC kvitterade bara 52 sekunder senare via tyske Marcel Müllers rappa handledsskott.

LHC fullbordade vändningen halvvägs in andra perioden då lagets mål-och poängkung i grundserien, Broc Little, styrde in ett hårt slagskott av Eddie Larsson från blålinjen.

Brynäs var överlägset i första. Linköping gör näst intill motsvarande i den andra perioden.

David Rautio stod för en viktig räddning för Brynäs i inledningen av den tredje perioden när bortalaget fick ett gyllene läge att sätta 3-1.

Fåtalet sekunder senare kom hemmalagets kvittering. Pucken hamnade hos Jonathan Pudas vid blålinjen och den högerfattade backen skickade en projektil i det högra krysset bakom Marcus Högberg.

Det tog bara drygt två minuter – sedan hade Brynäs vänt. Efter kalabalik i slottet i bortalaget så kunde backen Simon Bertilsson följa upp och få in 3-2-målet. 

Linköping tryckte på för en kvittering och skapade en del farligheter utan att överlista Rautio i hemmakassen. Brynäs kunde hålla undan, vinna med 3-2, och få med sig 2-0 i kvartsfinalserien. Nästa match mellan lagen är på onsdag i Linköping.


MATCHFAKTA

Brynäs-Linköping 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)

Andra perioden: 1-0 (2.21) Linus Ölund, 1-1 (3.13) Marcel Müller, 1-2 (10.02) Broc Little (Eddie Larsson, Anton Karlsson).

Tredje perioden: 2-2 (3.28) Jonathan Pudas (Ponthus Westerholm, Lucas Carlsson), 3-2 (5.33) Simon Bertilsson (Kevin Clark).

Skott: 24-32 (8-10, 9-8, 7-14).

Utv: Brynäs 1x2. Linköping 2x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 5 326.

Brynäs leder med 2-0 i matcher.