Växjö-Pixbo 9-3

Pixbo besegrades av målsprutande Växjö

2:56 min

I den tredje perioden vaknade Växjö till liv under kvällens match mot Pixbo. På 2:10 min sköt Växjö in fem mål och dominerade med slutresultatet 9-3.

I den tredje kvartsfinalmatchen mellan Växjö och Pixbo såg det ut att gå som det tidigare gjort – till en förlängning. Det var med små marginaler som det stundvis gick att avgöra vilket lag som hade ett litet övertag. Och inför den sista perioden låg matchen öppen för båda lagen. Men när det hade spelats dryga fem minuter av den sista perioden öppnade Växjö målkranen, från 4-3 till 9-3 på ett par minuter...

– Vi är alltid starkast i tredje perioden här hemma i fortet och vi visade Pixbo att en match spelas i 60 minuter och inte 40, sa en nöjd Jesper Sankell. 

Trots att matchen slutade 9-3 till hemmalaget kunde Jesper Sankell inte blunda för det faktum att matchen i sin helhet varit en jämn kamp.

– Men ärligt talat är det tillfälligheter som gör att det rinner iväg till 9-3, det är inte riktigt rättvist att vi leder efter två perioder, sa Sankell.  

– Jag tycker egentligen att Pixbo är bättre i de första 40 minuterna så det kändes riktigt gött att kunna knyta ihop det i den tredje, erkände Jesper Sankell. 

Det var många som fick "näta" i kvällens match och Jesper Sankell var en av dem. I de två tidigare matcherna har inte målformen varit på topp, men efter att pluggen lossnat kände Sankell ett uns av lättnad. 

– Det satte sig lite i huvudet att det inte har stämt, det ska jag inte ljuga om. Men vi visste att gnuggar vi på så är vi för bra för att gå ifrån en match utan att ha gjort ett avtryck. När Valle (Valdemar) gjorde sitt mål så kändes det som att allt släppte, en stor sten föll från vår rygg, förklarade Jesper Sankell om målpressen på duon Sankell/Ahlroth.

Kvällens seger medförde att Växjö leder med 3-0 i matcher och nästa match, som spelas i Pixbo, kan komma att bli den avgörande.