Klart för nya studentbostäder i Kungsbäck

0:49 min

Nu står det klart att det blir 300 nya studentbostäder i Kungsbäck, som en del av ett större projekt att utveckla stadsdelen.

Kommunstyrelsen fattade under tisdagen ett beslut att gå vidare med byggplanerna på nya studentbostäder, småbutiker och radhus i ett av utvecklingsområdena nära Högskolan i Kungsbäck. Enligt kommunalrådet Margaretha Wedin (C) är det nya bostadskvarteret en del som måste prioriteras.

– Eftersom det är en sån brist på studentbostäder så har vi brutit ut två områden där vi bygger åt studenter. Vi har valt ut ett bolag som fått markanvisning för att börja bygga, men det är svårt att säga hur snabbt det går att komma igång. Går det väldigt bra så kan vi kanske se en rörelse redan i höst, säger hon.

Går det väldigt bra så kan vi kanske se en rörelse redan i höst

Det nya området är bara en del av utvecklingsprogrammet för Kungsbäck och enligt kommunalrådet är det ovanligt att bryta ut delar på det här viset. Men Kommunstyrelsen var eniga om att det var något som behövde göras.

– Vi har bestämt att här måste vi bygga och det måste gå fortare än hela programmet. Det här är högprioriterat, säger Margaretha Wedin.