Malmö vann – men experten tror ändå på Växjö

1:24 min

Malmö tog andra raka bortasegern mot Växjö och leder nu kvartsfinalserien med 2-1. Kvällens match vann Malmö med 4-3.

– Men jag har fortfarande Växjö som favorit i den serien, säger Radiosportens expert Kristofer Ottosson.

I förra matchen var Malmö-lägret irriterade på domaren när de ansåg att de dömt bort ett Malmö-mål i förlängningen. I den här matchen hade Malmö domsluten på sin sida.

4-2-målet till Malmö kom efter lång videogranskning. På tv-bilderna gick det knappt att se om Rhett Rakhshanis skott var över mållinjen eller inne. Den låg under Joacim Erikssons benskydd. Men mål blev det och då spelade det ingen roll att Robert Rosén reducerade i slutminuten.

Malmö var det något bättre laget i matchen och hade större delen av matchen ledningen. Men Kristofer Ottosson tror ändå att Växjö kommer vinna kvartsfinalserien. 

– Jag har fortfarande Växjö som favorit. De har en bättre bredd i sin trupp och större erfarenhet av slutspel. Det kommer ge utdelning i slutet, säger Ottosson.

Målvakten Christopher Nihlstorp fick stå ikväll mot sin gamla klubb.

– En bra match från oss och kul match att spela, säger Nilhstorp.

Växjös Robert Rosén har haft svårt mot Malmös starka defensiv.

– De har fem man framför eget mål och blockar skott, det är deras melodi. Sen går de på kontringar och är giftiga i powerplay, säger Rosén till Radiosporten.

I den andra perioden crosscheckade Växjös forward Dennis Everberg bortabacken Nils Andersson över halsen. Det var det sista Everberg gjorde i den här matchen. Han fick matchstraff och riskerar nu avstängning.

– Jag tycker inte det är så grovt att det ska leda till något ytterligare, säger Växjös tränare Sam Hallam till Radiosporten.

Växjö-Malmö 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

Första perioden: 0-1 (18.51) Frederik Storm (Jens Olsson).

Andra perioden: 1-1 (1.35) Linus Fröberg (Cory Murphy, Eric Martinsson), 1-2 (5.31) Ilari Filppula (Jens Olsson) spel fem mot tre, 1-3 (19.32) Christoffer Forsberg (Kim Rosdahl, Nicklas Jadeland).

Tredje perioden: 2-3 (1.34) Josh Hennessy (Jeff Tambellini, Erik Josefsson), 2-4 (9.11) Rhett Rakhshani (Nichlas Hardt, Fredrik Händemark) spel fem mot fyra, 3-4 (19.32) Robert Rosén (Jeff Tambellini, Eric Martinsson).

Skott: 24-25 (8-10, 7-10, 9-5).

Utv, Växjö: 4x2, 1x5, 1 matchstraff. Malmö: 5x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Malmö leder med 2-1 i matcher.