Powerplay Malmös segervapen igen

2:38 min

Powerplay har avgjort de tre första SM-kvartsfinalerna mellan Växjö och Malmö. Därför har Malmö 2-1 i matcher.

– Man är mörbultad. Men sugen på mer, sade lagets back Nils Andersson.
Malmö gjorde 40 mål i numerärt överläge i SHL och toppade powerplayligan. I klubbens första SM-slutspel på 15 år har produktionen bara fortsatt.

För i tredje kvartsfinalen mot Växjö – seger med 4-3 – kom ytterligare två mål i den spelformen och totalt har laget gjort fem på fem matcher.

– Powerplay är en stor faktor i hockey överlag. Kul att se vi har heta killar som är där och petar in och trycker in puckar på alla möjliga sätt, sade Nils Andersson.

Backen, som spelade i Växjö 2010-2012, var själv inblandad i händelsen som det snackades mycket om efter matchen.

Tidigt i den andra perioden blev han nämligen crosscheckad i ansiktet av Växjös forward Dennis Everberg. Det var det sista Everberg gjorde i den här matchen. Han fick matchstraff.

– Klubban ska inte vara där uppe. Men jag tror inte att det kommer bli någon påföljd, sade Växjös tränare Sam Hallam.

Nils Andersson igen:

– Vad som hände syns på videon. Jag tappade luften och hade svårt att andas.

Ett par minuter senare fick Malmö också spela fem mot tre i 40 sekunder. Det räckte för att sätta det viktiga 2—1-målet, som Ilari Filppula vallade in bakom Joacim Eriksson via en hemmaskridsko. På isen fanns samtidigt Nils Andersson.

Och han var även inne när 4-2 kom i powerplay mitt i den tredje perioden efter att hemmabacken Calle Rosén blivit utvisad sedan han skickat pucken över plexiglaset.

Målet godkändes efter en lång videogranskning. Rhett Rakhshani, som tog SM-guld med Växjö 2015, tryckte in pucken framför Joacim Eriksson.

– Vi har två segrar kvar som vi ska ta. Det är egentligen det enda jag tänker på just nu. Vi ska ta en seger efter en seger. Det är en bubbla man är inne nu och den bubblan är underbar att vara i. Det här har alla förutsättningar för att bli en grym matchserie, sade Nils Andersson.

Växjö hade därefter två numerära överlägen i rad, men bortamålvakten Cristopher Nihlstorp – också guldhjälte i Växjös lag för två år sedan – fortsatte att storspela.

– Han gjorde oerhört kvalificerade räddningar, sade Andersson, som täckte ett par hemmaavslut i samma byte i slutminuterna.

Malmös vinst innebär samtidigt att det blivit tre bortasegrar mellan Växjö, som vann SHL, och Malmö, som kom åtta.

Växjö har dessutom inte vunnit någon av sina fyra senaste matcher på hemmais.

– Jag gillar mycket av det jag ser hos laget i dag. Laget spelade mer på det sättet vi vill spela och det behöver vi för Malmö är jäkligt bra, sade Hallam.