Guifs damer säkrade kvalplats

1:52 min

Inför hemmamatchen mot Lidingö hade Guif allt i egna händer. Vid seger var laget klara för kval till högsta serien. Guif klarade pressen och vann med 24-21 (12-10).

Förutsättningarna var glasklara inför matchen mellan Guif och Lidingö. Vid hemmaseger var Guif klara för kval. Vid förlust hade de behövt förlita sig på andra resultat. Hemmatjejerna tog dock chansen och säkrade kvalplatsen till handbollens finrum genom en stabil seger mot bottenlaget Lidingö. Gästerna bjöd dock upp till tufft motstånd men Guifs grundkapacitet var några nivåer högre och det var den som avgjorde.

I kaptenen Jessica Dickfors frånvaro var Caroline Karlsson vikarie. Men det var fler spelare än Dickfors som saknades och Guif hade endast tio utespelare, inga drömförutsättningar inför en så pass viktig match. De som var tillgängliga visade upp en härlig lagmoral och Guif får nu sikta in sig på kvalspel. Detta kan också varit den sista matchen i Skjulstahallen för Eskilstunatjejerna som eventuellt får kliva in i nya Stiga Sports Arena till kvalet, men det är inget bekräftat än.