Litteratur

Solveig Vidarsdotter löser fler mord i Frostviken

9:40 min

Gäddede med omnejd är återigen i fokus när Solveig Vidarsdotter ger ut sin andra deckare i serien om närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo.

Solveig Vidarsdotter från Jämtland är aktuell med sin andra Jämtlandsdeckare. Solveig bor i Skövde och är sångpedagog till vardags.
I arbetet med den nya boken, Nässelvrede, har Solveig valt att gräva där hon står. Hon älskar att göra research, och hon älskar sitt Norrland.

46-åriga författarinnan är uppvuxen på en fjällgård i Sjoutnäset i norra Jämtland och kanske är det just hennes egen bakgrund som gör att hon vill berätta historierna som utspelar sig på andra platser än Stockholm.

– Jag är från Frostviken och det är en sån fantastisk miljö att få lägga en massa mord i, för det är långt bort och isolerat.

Den första boken, Isvittring var fokuserad på vinter och is och det var självklart att det nu skulle bli sommarhetta, fjäll och element som beskriver det exotiska, förklarar Vidarsdotter.

– Tänk om några turister söker sig till Gäddede, det vore fantastiskt, säger Solveig Vidarsdotter som hoppas att hennes böcker i framtiden blir tv eller film.

Nu beger sig Solveig ut på signeringsturné i Jämtland och Gäddede får besök nästa söndag i samband med Flyktingloppet.

Anneli Johansson
anneli.johansson@gmail.com