Klätterställning kan byggas efter förslag från sexåriga Wilma

1:21 min

Skogsbrynsskolan i Köping får en uppfräschning av sin skolgård, det ska byggas en klätterställning. Jätteroligt att förslaget kommer från sexåriga Wilma, tycker kommunalrådet Elizabeth Salomonsson.

Det är blott sexåriga Wilma Persson som lämnat in ett medborgarförslag, och nu har politikerna sagt att de är intresserade. Men slutgiltigt beslut ska tas på måndag.

Kommunstyrelsen ska avsätta pengar ur en fond som Köpings kommun förfogar över, berättar kommunalrådet Elizabeth Salomonsson.

– Vi har ett antal donationsfonder som vi kan disponera pengar ur, inte varje år eftersom vi måste samla ihop så att det blir ett belopp också, säger hon.

Enligt Elizabeth Salomonsson finns förslag där de disponerar pengar ur tre olika donationsfonder.

– Bland annat till klätterställningen, men också till att göra iordning utescenen invändigt med loger i Folkets park, att göra klart sexkanten där och att göra banor till mountainbike. De förslagen kommer upp på fullmäktige på måndag.

När det gäller klätterställningen avsätts 200 000 kronor, men räknar man in alla förslag som man nu jobbar med i kommunen handlar det om omkring 4 miljoner, berättar Elizabeth Salomonsson.

Och att ett barn skickar in ett medborgarförslag tillhör inte vanligheterna, men det visar att det går att påverka oavsett hur gammal eller ung man är, menar hon.

– Jag tycker det är jätteroligt, och vi ser också att alla har möjlighet att tycka och tänka och komma med förslag till kommunen, säger Elizabeth Salomonsson.