Dotter tar plats i rampljuset

Singeln Evolution utsågs nyligen till "Veckans låt" i Musikplats Stockholm. Bakom låten ligger artisten Dotter och på fredagen gjorde hon sin populära radiohit live i direktsändning.

Efter att ha jobbat mycket som låtskrivare bakom artister som Mariette och Sabina Ddumba satsar nu Johanna Jansson på ett genombrott som artist. Under namnet "Dotter" släppte hon tidigare i år låten Evolution som snabbt fick ett mycket positivt gensvar från publiken. Efter att ha röstats fram till veckans bästa låt i Musikplats Stockholm den 10 februari började singeln spelas flitigt i P4.

– Det här betyder jättemycket. Jag behöver det här, sade Johanna i en intervju efteråt.

Hamnade bakom scenen
Johanna Jansson var en av låtskrivarna bakom Mariettes låt A Million Years i Melodifestivalen, men också en av de som var med och sjöng den i tävlingen. Långt utanför bild, långt bakom scenens kulisser var hon med och sjöng i kören.

– Ja, jag var med där och supportade Mariette.  

– Så Mariette gick ut på scenen och du och några andra stod kvar och körade?

– Ja, men det är lite så det går till i Mello, sade Johanna Jansson innan hon sjöng vidare i direktsändning - den här gången längst fram i rampljuset på Musikplatsens scen.

Söker sig till naturen i Stockholm
Johanna Jansson är uppvuxen Arvika i Värmland. För snart tio år sedan gick flytten till Stockholm och hennes favoritplats i huvudstaden är Vinterviken, Johanna vill gärna vara så nära naturen som möjligt. Artistnamnet har mycket att göra med att hon ser sig som dotter av moder jord.

– Jag är mycket engagerad i miljöfrågor. Men jag tycker också att namnet Dotter är väldigt fint. Det var min kille som hittade det när vi letade efter ett bra artistnamn. Dotter var ett vanligt namn förr i tiden.

Mer om Musikplats Stockholm här